fredag 14 augusti 2009

Jodå!

Det blev en tripp in till Sydney! Efter att vi lagt till vid 12-tiden på dagen så tog jag en dusch. Strax före ett kom chiefen förbi och sa att han fixat skjuts till tågstationen. Vi skulle få lift av Port State-kontrollanten. Sjysst lirare som själv varit sjöman tidigare. Väl på stationen så uppstår den vanliga förvirringen. Vilket tåg? Vad kostar det? Vilket spår? Vart ska vi? Men det löste sig. Chiefen frågade sig fram. Vi kom på tåget mot Sydney. Det skulle ta en timme och fyrtio minuter. Mellan Port Kembla och Sydney är det bara berg i stort sett. Så tågresan var helt underbar. Slingriga spår som gick på bergväggarna längs kusten. På ena sidan havet och andra sidan berg. Och massor av vegetation. Helt galet. Var som att åka mitt i djungeln. Börjar förstå varför backpackers gillar det här landet så mycket.

Väl framme i Sydney så knallade vi mot hamnen där operahuset och den stora bron ligger. Det tog en timme att gå dit från tågstationen. Tog några bilder på mig med operahuset bakom. Tyvärr var det med mobilen, och min dator tycks inte ha inbyggd blåtand. Så dom bilderna får vänta här tyvärr.

På tillbakavägen blev såklart tåget försenat med 40 minuter. Typiskt eftersom chiefen pratat med skepparn på telefon som lät meddela att båten var klar för avgång och att man bara väntade på oss. Så en taxi ordnades på förhand som väntade på oss vid stationen, den körde oss i ilfart till båten. Blev lite av ett äventyr kan man säga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar